tisdag 21 februari 2012

Jakten på lycka

För att på bästa sätt njuta av det fina Barcelona vi levt i sedan fem månader har vi idadg strosat runt böand kända och okända gator. Vi bestämde oss för att titta på marknader vi inte varit på tidigare (Barcelona kallas i vissa sammanhang ''Marknadernas stad'') och vi hittade en fin som funnits inom krypavstånd till vår ordinarie promenad! Mercat de Santa Caterina heter den om är snarlik till Boquerian, bara det att det finns en av Barcelonas bästa restauranger inne bland lagerhyllorna, där man sittar längs med några få långbord och njuter av pinfärska varor från marknaden! Häftigt tyckte vi! Dessutom kom jag på att jag varit där en gång tidigare med min bästis Felicia och mamma, när vi var här 2008, fast då hade vi tappat bort oss och fann oss helt plötsligt precis utanför denna marknad.
Såhär förvirrade var vi då;

Sedan fick vi lite shopping avklarad och efter en en utsökt lunch/middag på en vietnamesisk restaurang i ett kvarter bakom Caterdal de Barcelona. En härligt färgsprakande restaurang med otrolig mat.


Fint va?

Såhär på kvällskvisten har vi spelat lite nya kortpspel, ''njutit'' av en äckligt söt, påhittad drink med äppel-likör och citronläsk och bara myst vid bordet.
Nu väntar lite skype med kära och sedan sömnen. I kväll delar vi madrass och lakan, för att bota sällskapssjukan.

Puss och Godnatt! 

Inga kommentarer: